Sporthal

Evenwaardig equivalent voor de huidige sportzaal van Tremelo? Vrees voor het wegvallen van een trainingsomgeving voor wushu atleten.

Wanneer ik de plannen van de sporthal bekijk, zie ik helaas maar 2 sportruimtes (de sportzaal en de danszaal). Ik zie hier echter geen volwaardig alternatief, voor de huidige sportzaal (recht tegenover de Elmiki) die afgebroken zal worden. De afmetingen van de oude zaal zijn 10mx25m. Dit is juist voldoende om de matten te leggen die nodig zijn om volwaardig aan wushu te kunnen doen. Indien jullie de lokale wushu vereniging willen steunen (een van de weinige professionele clubs in België), is een ruimte van minimum 10mx25m waar onze matten (in opgerolde toestand) kunnen blijven liggen noodzakelijk. De matten zijn te zwaar om deze na elke training te verplaatsen. Aangezien er verschillende sprongen met rotatie voorkomen in deze sport, zijn judo matten geen optie. Ik hoop dat er rekening gehouden kan worden met de +100 wushuleden van TWF.
Reacties
 • Steven VL

  ongeveer 5 maanden geleden

  Als de zaal afgebroken zal worden moet er een volwaardig alternatief komen. Wushu in een zaal kleinder dan 10mx25m werkt gewoon niet...

 • Dana S

  ongeveer 5 maanden geleden

  Ook mijn zoon zit in de club van de Wushu family Belgium. Hij kijkt er elke woensdag naar uit. Het is een sport waar hij zich in vindt, en ik denk voor vele. Voor ons is het ook perfect ligging/afstand. Het zou leuk zijn dat ook met deze sport rekening wordt gehouden in de nieuwe sportzaal.

 • Gritta M

  ongeveer 5 maanden geleden

  Helemaal akkoord. Mijn zoon volgt les bij de Wushu Family Belgium en zou op fietsafstand deze sport in eigen gemeente willen blijven doen. Jurgen, de lesgever is een vaste waarde, inwoner van Tremelo en heeft een prachtige club uitgebouwd. Dus graag een plek voor deze club. Gritta

 • Lesley VdB

  ongeveer 5 maanden geleden

  Voetbalvelden zijn er genoeg... maar een zaal voor gevechtssport niet. Triest!